Az állatot ajándékozók 10 +1 parancsolata

Nyakunkon a karácsony és azt megelőző ünnepi készülődés! A különböző platformokról felénk áramló tartalmak nem hagyják, hogy bárki is elfelejtsen felkészülni az ünnepekre. S szinte nincs olyan reklám, amelyben ne lenne elrejtve egy cukiságfaktor-mérőt is kiakasztó kutya, cica, ló vagy egyéb házi kedvenc.
Ezzel párhuzamosan pedig, mint minden évben szinte már a csapból is az folyik, hogy NE ajándékozzon senki élő állatot karácsonyra!

Úgy vélem, idén is szép számmal akad majd olyan család és párkapcsolat, amely ünnepi meglepetésként egy új „családtaggal”, egy kisebb vagy nagyobb, kétlábú, négylábú, százlábú vagy lábatlan, szőrös, tollas, pikkelyes vagy csupasz kedvenccel fog gazdagondi.

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy állatorvosként és felelős állattartóként sem támogatom az élő állat ajándékozást!

(Habár Drazsé kutyámat én is ajándékba kaptam a Férjemtől. De erről majd egy külön bejegyzésben mesélnék!) Hiszen az állattartás az állat élete végéig tartó felelősségvállalással és kötelezettségekkel jár.

Felelős állattartóként és állatorvosként arra gondoltam, közelítsük meg idén ezt a témát egy kicsit másképp, egy kicsit más szemszögből! Ezért is született meg „az állatot ajándékozók 10 + 1 parancsolata”.

Célom, hogy a több, mint 15 éves szakmai és állattartói tapasztalatommal segítsem a figyelmeztetések ellenére mégis állatot ajándékozni vágyókat abban, hogy ezt a lehető legjobban és legkörültekintőbben tegyék.  (Miközben bízom abban, hogy az általam készített összefoglaló több embert ráébreszt majd arra, hogy valóban felelőtlenség és rossz ötlet élő állattal meglepni a szeretteinket.) Hiszen az ajándékba adott állattal egy csomagban jár a felelősség és a kötelezettségek, amik az új gazdi/állattartó nyakába szakad.

Már az összes előadást és tudásanyagot megtalálod a honlapomon is, így 1 kattintással mindent elérsz:  https://drtornyi.hu/kurzusok/

By |Published On: 2023.11.23.|Categories: blog|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment