Kiszállási díj

Az utóbbi időben ismét több leendő kliensem tette fel a kérdést, miért ilyen magas a kiszállási díjam? Ugyanis ha ő autóba pattanna, akkor sokkal kevesebből kijönne neki az üzemanyag ára.

Ezért úgy gondoltam, érdemes kicsit körbe járnunk a témát, hogyan is áll össze a kiszállási díj!

Milelőtt a kiszállási díjat befolyásoló tényezőkre térnék, szeretnék néhány információt még megosztani Veletek!

A poszt megszületésekor a kiszállási díjam, 160 Ft/megtett km, amely ha több tulajdonos lovát kezelem egy útvonal mentén, akkor a tulajdonosok között arányosan oszlik meg. Tehát érdemes kicsit szervezkedni, összefogni!

21018 óta kisállatok (kutyák, macskák) kezelését az állatok tartáshelyén (azaz háznál) már nem tudom vállalni. Az erdőkertesi állatorvosi rendelőben előre egyeztetett időpontban kedden és csütörtökön délután tudom fogadni a kis kedvenceket. Az időpontfoglalásról a honlapomon tudtok bővebben olvasni (https://drtornyi.hu/2019/03/06/idopont-egyeztetes-kutyak). Emellett megfelelő számú beteg esetén Dr. Hegyi Orsolya kolléganő kozármislenyi állatorvosi rendelőjében is van lehetőség a kisállatok kezelésére. Ebben az esetben azonban a kis kedvencek tulajdonosainak is számolniuk kell a kiszállási díjjal. (Kisállatok esetében is igaz, hogy a teljes kiszállási díj a kezelt állatok tulajdonosai között arányosan oszlik meg).

És akkor jöjjön a kalkuláció! Milyen tényezőket, faktorokat kell figyelembe venni a kiszállási díj számításakor?

  • üzemanyag ára
  • autópályadíj
  • autó amortizációja (szervízdíj, stb.)
  • az idő, amit utazással töltök.

Gondolom, az első 3 tényező mindenki számára egyértelmű. Hiszen ezek a költségek mindenkinél felmerülnek, akik saját autóval közlekednek.

De mi a helyzet az idővel?

Ahogy mindenki számára, így nekem is az egészségem mellett az időm a másik legnagyobb „kincsem” az életemben. Az idő, amely véges és ami egyszer elmúlt, azt már senki vissza nem tudja hozni. Így az autóban utazással töltött óráknak is ára van, mivel ezidő alatt nem tudok mással foglalkozni.

Remélem, ez a kis összefoglaló mindenkinek segített abban, hogy megértse, milyen faktorok befolyásolják a kiszállási díj mértékét!

By |Published On: 2022.05.08.|Categories: blog|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment