Mi az én célom?

Mi az én célom? 

Magától értetődő lenne, hogy állatorvosként az állatok gyógyítása… és ez így is van. Azonban az én esetemben ez már nagyon régóta nem merül ki ennyiben. 

A gyógyítás mellett szeretnék minél nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy a felelős és tudatos állattartást itt Hazánkban is magasabb szintre tudjuk emelni. Együtt.  

Ehhez nem csak a tudásra szomjas állattartók kellenek, hanem a forrásra is szükség van, amiből tájékozódni tudnak. 

Illetve azt gondolom, hogy az egész folyamatot érdemes megelőzni még egy olyan lépéssel, ami picit felnyitja az emberek szemét azzal kapcsolatban, hogy ez a téma egyáltalán létezik. 

Kicsit olyan ez, mint amit sokszor hallhattok tőlem, hogy könnyebb a bajt megelőzni, mint a kialakultat, a már meglévőt orvosolni. Tehát “akkor áss kutat, amikor még nem vagy szomjas”! (Ez az egyik kedvenc kínai közmondásom.)

Tavaly lement az első kutyás és lovas elsősegély online tanfolyamom, idén tavasszal pedig elindult a következő. Így néhány év kihagyást követően újra szervezett keretek között adom át a tudásom, a tapasztalatom a tudásra szomjazó, tudatos és felelős állattartók számára. 

Azt gondolom, a tanfolyamom egyik erőssége, hogy a közhiedelemben terjengő tévhiteket segít eloszlatni, hisz ilyenekből bőven akad lovas és kutyás témában is, a másik pedig, hogy nagy hangsúlyt kap a megelőzés (a prevenció is). 

Ilyen tévhit pl. már az is, hogy:
mi számít vészhelyzetnek? Mit jelent pontosan az elsősegélynyújtás? 

Amikor emberek esetében ez a szó felmerül, akkor talán sokunknak az újraélesztés, szájból-szájba lélegeztetés jut eszünkbe. Hisz amikor jogosítványt csináltunk, akkor is többek között ezeket vettük át, ugye? Illetve hogy ha nagy  a baj, hogyan kell stabil oldalfekvésbe fektetni valakit, stb… 

És akkor képzeljétek el, hogy nekem a 16 éves praxisom alatt egyszer sem kellett még kutyát újra élesztenem. Pedig vészhelyzetek bőven akadtak. 

Ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az elsősegélynyújtás, valamint a vészhelyzet kapcsán nem feltétlenül ilyenekre kell gondolnunk. Fontos például baleset esetén a környezet biztosítása, biztonságossá tétele. De ide tartozik az is, hogy tudjuk, hogyan kell egy kötést felhelyezni mindaddig, amíg az állatorvoshoz elérünk, ha egy erősen vérző sérülése van a kedvencünknek. De ide tartozik az is, hogy fel tudjuk ismerni, ha vészhelyzetről van szó… 

A másik fontos alappillére az online lovas és kutyás kurzusomnak ahogy már korábban is említettem, a megelőzés (a prevenció). Ide tartozik például, hogy lovak esetében ne legyen a karám és a legelő körül olyan növény, ami számukra mérgező lehet. Kutyatartóként pedig tudnunk kell azt, hogy melyek azok az ételek, amiket semmiképp ne hagyjunk kedvencünk által elérhető helyen…

Most csak néhány példát hoztam, de ezzel szerettem volna megmutatni nektek, hogy az én célom tulajdonképpen az, hogy tudást adjak át, és ne csak az állatokon, hanem a tájékozódni vágyó tulajdonosoknak is segítsek. 

Van aki olvasni szeret, van aki hanganyagot hallgatni. Van aki tud és szeret hosszabb időn keresztül egy témával foglalkozni, és abban elmerülni, van aki a rövidebb, de informatív anyagokat szereti, ezt tudom jól. Én most azon vagyok, hogy színes, személyre szabott tartalmakkal tudjak nektek készülni. 

Tehát azon felül, hogy szeretnék minél több állaton segíteni az általam végzett kezelésekkel, nagyon fontosnak tartom azt, hogy hiteles forrásként szolgáljak a kutyásoknak, lovasoknak, macskásoknak, és érdemben hozzá tudjak járulni ahhoz, hogy a felelős állattartás magasabb szintre emelkedjen. 

 

Ez az én célom. 🙂

 

És akkor most elárulok Nektek egy Titkot! A háttérben már nagyban zajlik a termékfejlesztés. Célom, hogy a lehető legtöbb állattartó megtalálja a számára kedvező és könnyen fogyasztható tudásforrást! 

 

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságokról, akkor mindenképp Iratkozz fel a hírlevelemre !

By |Published On: 2023.05.11.|Categories: blog|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment