Miért nincsenek ingyen a szolgáltatásaink? – Erről is beszélni kell

Olykor érkeznek hozzám kérdések és észrevételek az előadások vagy más szolgáltatások árával kapcsolatban. Pontosabban nem csak az árral kapcsolatban, hanem azzal is, hogy

egyáltalán miért kell fizetni ezekért a szolgáltatásokért vagy tudásanyagokért/előadásokért?

Én fontosnak tartom, hogy minden kérdést megválaszoljak, így az ilyen természetűeket is. Sőt most úgy döntöttem, hogy ezt a témát kicsit bővebben is kifejteném. 

Amikor egy szakembertől (legyen szó bármilyen területről) megvásárolunk egy előadást, egy könyvet, vagy valamilyen szolgáltatást, tanácsadást (tehát az idejéből egy darabot), akkor nem csak azt a munkát vásároljuk meg, amit konkrétan abba a termékbe fektetett. 

Vagy nem csak azt a fél/1 órát vesszük meg az idejéből, amit ránk fordít. 

Ilyenkor ő az egész addigi (adott esetben évtizedekről beszélünk) szaktudását, munkásságát, szakmai tapasztalatát teszi bele abba a termékbe vagy szolgáltatásba. Ez orvosoknál sok-sok évnyi egyetemet, tanulást, gyakorlatot, majd a praxisban eltöltött időt és megannyi továbbképzést jelent. 

Nem utolsó sorban pedig a hitelességet, szakmaiságot, felelősséget jelenti.

A hitelességet azért szeretném kiemelni, mert ma már könnyűnek tűnik tudást szerezni. Elég hozzá egy okos eszköz, az internet, néhány keresőszó és máris diagnózisok és megoldások egész sora tárul fel előttünk. 

Kell tudnunk szűrni. Kellene tudnunk szűrni!

Mert az “internet népe” vagy a nem szakemberek által kezelt oldalak nem fognak felelősséget vállalni ha állatoddal kapcsolatos problémáddal hozzájuk fordultál és nem a megfelelő következtetést sikerült levonni. 

Sőt! A legjobb az lenne, ha az érték nem csak a megoldás lenne, hanem a megelőzés is. 

Előadásainkat nem azért készítjük, hogy a kedves Vásárlóinkból rapid módon állatorvost faragjunk. Ezeket azért készítjük, hogy segítsünk Neked, Nektek olyan felelős, megfontolt állattartóvá válni, aki a lehető legtöbb problémát meg tudja előzni, illetve aki a már kialakult problémát felismeri és állatát elviszi az állatorvoshoz.

És itt megint bejön a képbe a pénz, hiszen számtalan olyan eset van, amikor ha Te fektettél időt, energiát, pénzt a tudásodba, akkor a későbbiekben nagyon sok felesleges orvosi költségtől tudod megkímélni magad. 

De ez ugye nem csak az állatoknál van így, hanem nálunk is. 🙂 

Azt én megígérhetem Neked, hogy amit mi a kezünkből kiadunk, vagy amit tőlünk online vagy e-mailes szaktanácsadás alkalmával hallasz az hiteles és a jelenlegi szakmai tudásunknak a legjava. Minden egyes esetben beletesszük az összes tudást, amit az eddigi sok éves praxisban eltöltött idő és a megannyi továbbképzés alatt összegyűjtöttünk. 

Ez nekünk is nagyon sok időbe, energiába és nem utolsó sorban pénzbe került, mi ezt osztjuk meg Veled, aminek igen, megvan az ára. 🙂

Záró gondolatként pedig engedd meg, hogy megosszak Veled egy saját történetet kb. 15 évvel ezelőttről.

Egy sietős péntek reggel annyira kapkodtam, hogy a bejárati ajtót nagy lendülettel úgy csuktam be magam mögött, hogy a kulcsot benne hagytam a zárban a másik oldalon. S mivel kívül nem volt kilincs, csak egy gömb alakú fogantyú, így egyértelmű volt, hogy a kulcsomat visszakapni, ahogy a lakásba újra bejutni csak egy szakember segítségével tudok. Hívtam is egy zárszakértőt, akiknek vázoltam a kellemetlen helyzetet, amibe a saját magam figyelmetlensége és kapkodása miatt estem. Ahogy a szaki megérkezett, a megfelelő céleszközt elővéve egy szempillantás alatt “pattintotta fel” a záram. Ezzel újra bejutottam a lakásba és a kulcs is a kezembe került.

Majd mondott egy számomra elég nagy összeget, mire nekem is felszaladt a szemöldököm. Látva a meglepődöttségem, csak annyit mondott, hogy nem ezt a 2 másodpercet fizetem most meg, hanem a tudását, a tapasztalatát, ami ehhez a számomra boldog pillanathoz elvezetett. Illetve az engedélyét, ami ahhoz szükséges, hogy legálisan nyithassa a hasonlóan járt zárakat. 

A honlapon az összes eddig felkerült előadást eléred, ha kíváncsi vagy a témákra, akkor itt megtalálod őket: https://drtornyi.hu/kurzusok/

By |Published On: 2023.10.18.|Categories: blog|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment