Örök tudásszomjam csillapítása végett mindig tanulok valami újat

Gyerekkorom óta kíváncsi vagyok a miértekre és hogyanokra. Mindig is szerettem felfedezéseket tenni és tapasztalásokat szerezni. Szerencsére a családom kezdetektől fogva támogatott abban, hogy az egészséges tudásszomjam csillapítva legyen, illetve hogy biztonságos keretek között felfedezhessem magam körül a világot.

Iskolai tanulmányaim során érdeklődési körömnek megfelelő szakkörökre és különórákra jártam. Egyetemi éveim alatt pedig már szívesen látogattam különböző szakmai rendezvényeket és továbbképzéseket. Ahogy kiköltöztem Németországba, az ország méretéből adódóan is egy új világ nyílt meg előttem ezen a téren is. Már az első kinti hónapok során beiratkoztam a DIPO (Deutsche Institut für Pferdeosteopathie) következő ló osteo- és fizioterapeuta képzésére.  S ezzel egy igazi tanulási és fejlődési cunamit indítottam el az életemben. Volt olyan időszak, amikor a főállású állatorvosi munkám mellett 2 különböző szakmai képzésre is jártam. Hogyan tudtam ezt akkor sikeresen abszolválni? Ezen manapság én is el szoktam gondolkodni! De úgy vélem, a céltudatosság, az elhivatottság és a kitartás csodákra képesek!

Minden esetben olyan képzési helyet kerestem, amelyet számomra hiteles kollégák meleg szívvel ajánlottak. Ahol a szaktudás és a tapasztalat mellett az oktatók számára fontos volt a tudásuk átadása. Ahol az oktatókban volt valami karizmatikus, valami egyedi, s akiknek az értékrendje egyezett az enyémmel. Ahol magának a képzési helyszínnek is volt egy kisugárzása, ahova örömmel látogattam el minden egyes alkalommal.

Elég gyorsan kikristályosodott számomra, hogy a lovak alap fogászati ellátása mellett osteo- és fizioterápiával, rehabilitációval és a Hagyományos Kínai Orvoslással (HKO), illetve annak különböző módszereivel (akupunktúra, gyógynövény terápia, takarmányozás terápia, Tui Na) szeretnék majd hosszú távon foglalkozni. Külföldi kollégáim példái bebizonyították számomra, hogy ez a fajta specializáció, ez a fajta integratív és holisztikus hozzáállás egy reális, működőképes alternatíva az állatorvosi szakmán belül.

Így álmodtam egy nagyot, s utána gőzerővel azon dolgoztam, hogy ez az álmom is valóra válhasson! Végül megszületett a Dr. Tornyi Integrált Állatgyógyászat Egyéni Cég, az első magyar vállalkozásom, az első magyar cégem, amely helyét most a Dr. Tornyi Integratív Állategészségügyi Kft. veszi át. (A magyar praxisom előtt Németországban már volt egy kicsiny ló osteoterápiával foglalkozó vállalk ozásom a főállásom mellett.) Az álmom megvalósult, az integratív és holisztikus szemléletű állatorvosi praxisom immáron valamivel több, mint 8 éve működik hazánkban.

 A fejlődés folyamata azonban nem állt meg. Az elmúlt 1,5 évben 2 különböző szervezet (BEVAS és Qi Academy) által szervezett, (az előre meghatározott feltételeket sikeresen teljesítők számára) certifikációt adó HKO állatorvosi dietetika képzést is sikeresen elvégeztem. Így a bizonyítványaim száma ismét nőtt.

Minden egyes diplomámra, oklevelemre és certifikációmra büszke vagyok, ahogy az iskolákra is, ahol tanulhattam.

 

Ma is fülemben cseng, ahogy a nagymamám mondta gyermekkoromban: „Kislányom! Az életben szinte mindenedet elvehetik, de a megszerzett tudásod mindig a Tiéd marad.” Ő ezzel is próbált kicsiny gyermekként motiválni, az elért eredményeimet értékelni, illetve az apadni nem hajlandó, egészséges tudásszomjam tovább táplálni. Ahogy az eddigi eredményeim is mutatják, a nagymama szavait megfogadtam.

A jövőre nézve is van még számos tervem. Ahogy egy képzést kipipálok, legalább 1, ha nem több új taggal bővül a listám. Hiszen mi is az Élet? Folyamatos mozgás, folyamatos változás és folyamatos fejlődés! Ehhez pedig tanulni, felfedezni és tapasztalni kell.

Ha érdekel az eddigi szakmai utam, fejlődésem, akkor látogass el a honlapom Rólunk című menüjébe!

Nem szeretnél lemaradni ezekről a bejegyzésekről? Iratkozz fel a hírlevelemre és még egy hasznos tippekkel teli e-book is a tiéd lehet ajándékba!

By |Published On: 2022.09.13.|Categories: blog|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment