VIZSGÁLAT ÉS KEZELÉS IDŐTARTAMA

Első  vizsgálat és kezelés

Első találkozásom során szeretem már a rendelőbe való belépés pillanatától megfigyelni a hozzám érkező kutyákat/macskákat (viselkedés, mozgás). Amíg a tulajdonost alaposan kikérdezem a kis betegem problémájával kapcsolatban, addig van ideje a négylábúnak is felmérni a terepet és akklimatizálódni. Ez idő alatt hasznos információkkal lát el maga az állat is – a habitusáról, a jelleméről, illetve a problémájáról – valamint nagyon részletes anamnézisre (kórelőzményre) tudok szert tenni. „A jó kórelőzmény pedig fél diagnózis”, ami tehát elengedhetetlen része a vizsgálatnak, és amelyre illik kellő időt és figyelmet szentelni.

Ezután következik a klinikai vizsgálat, melynek menete attól függően változik, hogy melyik páciens milyen problémával érkezett, s milyen kezelésre lesz szüksége.

Végül, ahogy a pontos diagnózis (mind a manuál terápiához, mind a Hagyományos Keleti Orvoslás módszereihez szükséges keleti diagnózis) megszületik, úgy körvonalazódik az első kezelés menete a fejemben.

Azt azonban ne feledjük, hogy a manuális terápiák előtt végzett vizsgálat az ízületek és a lágyszövetek tesztelésén keresztül már egyben kezelés is (passzív átmozgatás). A vizsgálat során észlelt ízületi blokádokat, lágyszöveti elváltozásokat pedig szeretem már az észlelés pillanatában kezelni.

Minden hozzám érkező négylábú egyedre szabott kezelésben részesül, amely során az általam alkalmazott módszereket (akupunktúra, osteoterápia, fizioterápia, hagyományos kínai gyógynövény-terápia és hagyományos kínai táplálkozás-terápia) kombinálom. Az első vizsgálat és kezelés időtartama 90 perc.

Utókezelések

A második alkalomtól a kezelések időtartama (akupunktúra, osteoterápia, fizioterápia, hagyományos kínai gyógynövény-terápia és hagyományos kínai táplálkozás-terápia) 45 perc. Abban az esetben, ha kutyád/macskád komplex rehabilitációs kezelésben (akupunktúra, osteo- és/vagy fizioterápia, HKO gyógynövény-terápia és/vagy HKO táplálkozás-terápia) részesül a kezelések hossza 90 perc.

Kérlek, ne késs a megbeszélt időpontról! Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz kedvenceddel a megbeszélt időpontban eljönni, kérlek, szólj időben (min. 24 órával előtte), hogy a felszabadult helyet egy másik beteg állatnak fel tudjam ajánlani!

By |Published On: 2019.03.06.|Categories: kutyák|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment