HOGYAN KÉSZÍTSD FEL A LOVADAT A VIZSGÁLATRA ÉS KEZELÉSRE?

Kérlek, lovad időben hozd be a legelőről/karámból, hogy mire odaérek Hozzátok, addigra elő is tudd nekem készíteni!

Nagyon szeretem én a vadregényes természetet, a madárcsicsergést, a kihívásokkal teli túrákat, azonban nem a munkaidőm és a többi betegem rovására. Pácienseimet úgy osztom be, hogy mindenkire elegendő idő jusson, kényelmesen tudjak dolgozni, minden felmerülő kérdést át tudjunk alaposan beszélni, de sajnos ebbe nem fér bele a több hektáros legelőn sétáló lovak becserkészése.

Kérlek, pucold le a lovad fejétől a farkáig, ápold le a patáit a megbeszélt időpontra! Azonban szépen kérlek, ne használj sörény- és/vagy farokspray-t! Ezek ugyanis a manuális terápia során megnehezítik a dolgom, illetve a flexibilis tape felhelyezését lehetetlenné teszik.

Fogászati kezelés

Fogreszelés előtt közvetlenül, kérlek, ne tömd tele lovad száraz kenyérrel vagy egyéb, a fog felszínére pillanatragasztóként tapadó jutalomfalattal!

Fogreszeléshez (balance fogkorrekcióhoz) szükségem van min. 1 vödör tiszta, folyékony halmazállapotban lévő vízre (lovad szájának kimosásához a kezelés előtt és a kezelés végeztével, valamint a kezem és az eszközeim elmosásához), 1 üres vödörre, aminek kell patyolat tisztának lennie (amibe a lovad szájából kifolyó mosófolyadékot, takarmánydarabokat fogjuk majd fel, hogy ne ússzon az egész boksz/folyosó a kezelés végére, illetve nekem se kelljen a vízbe tapicskolnom az elektromos készüléket használva), valamint áramforrásra. Kérlek, időben győződj meg arról, hogy minden szükséges kellék rendelkezésre áll-e!

Manuális terápia

Kérlek, ha manuális terápiára van lovadnak időpontja nálam, akkor előtte aznap ne mozgasd meg (ha karámban, legelőn van napközben, akkor oda nyugodtan kimehet a megszokott napirendje szerint)! A vizsgálat fontos része ugyanis a mozgásanalízis, ahol szeretem a lovat egy folyamat részeként látni.

Kérlek, minden általam végzett vizsgálathoz és kezeléshez gondoskodj a megfelelő környezetről úgy, hogy se mi ne zavarjunk senkit, se minket ne zavarjanak a többiek. Mivel a manuálterápiásvizsgálat elengedhetetlen része a fent már említett mozgásanalízis, így szükség van olyan helyre, ahol a lovat egyenes vonalon és körön, kemény és puha talajon is meg tudom nézni mozgás közben. Emellett szeretem lovas alatt/fogatban is szemügyre venni a lovak mozgását. A konkrét vizsgálat megfelelő elvégzéséhez pedig egy nyugodt, együttműködőlóra van szükségem, hogy a különböző lágyszövetek és ízületek állapotát megfelelően meg tudjam ítélni, ezért gondoskodj, kérlek egy viszonylag csendes, ingerszegény környezetről, ahol teljes figyelme csak a miénk (pl. az etetés, a többi ló ki- és/vagy bevezetése nem vonja el figyelmét)!

Nyereg-, zabla- és kantár-kontroll

Kérlek, a nyereg-, kantár- és zablakontrollhoz már időben készítsd elő a bemutatni kívánt felszereléseket! A nyereghez minden esetben gondoskodj a hevederről is, mivel anélkül nem lehet helyesen megítélni a nyereg illeszkedését. Azon se lepődj meg, hogy Téged kérlek meg, szerszámozd fel a lovad! Ugyanis azt az állapotot szeretném látni, ahogyan Te használod az eszközöket.

By |Published On: 2019.03.07.|Categories: lovak|0 Comments|

Oszd meg, válassz platformot!

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre és fogadd szeretettel a kutyás és/vagy a lovas kisokost!
Kérlek, írd be a szükséges adataid, jelöld be melyik ebook-ot kéred, és már küldöm is!

Leave A Comment